Добавить новость
Разместить рекламу
  Новости мира Новости мира  


Новости мира
Loading...


Кулинария. О специях и пряностях:

9 наиболее полезных специй
Добавлено: 2012-05-10 16:56:55

9 наиболее полезных специй

  Если правильно и рационально использовать специи, то можно не только вкусно покушать, но и улучшить и поддерживать эмоциональное и физическое здоровье. Мы бы хотели вам рассказать о самых полезных специях и их особенностях.  Куркума  Данная приправа применяется в малых количествах для окраски блюд и для придания аромата свежего и острого. Но она также действует как успокаивающее  при различных респираторных болезнях. ...

Пицца убивает рак?
Добавлено: 2012-05-05 21:22:54

Пицца убивает рак?

 Как сообщили американские ученые, им удалось обнаружить, что специя орегано, которая довольно часто используется при приготовлении пиццы и пасты, способна противостоять раку. Это удалось установить в результате лабораторных исследований, которые проводились в Университете Лонг-Айленда.  Как показали исследования, вещество карвакрол, которое содержится в специи, уничтожает раковые клетки.  По словам руководителя исследований до...

Розмарин
Добавлено: 2010-09-02 01:05:45

Розмарин

На средиземноморском побережье растет вечнозеленый кустарник розмарин. Название растения походит от латинского слова ros marinus, что в переводе означает «морская роса». Ещё древние римляне и греки верили, что розмарин избавляет от плохих снов, продлевает молодость и делает человека счастливее. В кулинарии веточки розмарина используют как в свежем, так и в высушенном виде, изредка используют и его корень. Свежие листочки розмарина изд...

Імбир - гаряча спеція
Добавлено: 2010-08-25 23:57:25

Імбир - гаряча спеція

Смак імбирного кореня солодкий і гострий. Він відноситься до розряду гарячих спецій. У кулінарії імбир використовується для збереження свіжості страв, а також додається для отримання особливого присмаку і аромату супів, гарячих других страв з риби і м'яса, паштетів, консервів, варення, маринадів та напоїв. Імбир входить до складу приправ і соусів. Відомо багато настоянок, наливок та інших міцних напоїв з імбиром. Кондитерські вироби - пряники, ...

Індійська красуня куркума
Добавлено: 2010-07-13 01:08:29

Індійська красуня куркума

Куркума Довга або Домашня - рід рослин із сімейства імбирних, що використовується для виготовлення спеції. Куркума - рослина, яка походить із Південно-Східної Індії, де вона до наших днів зустрічається в дикому вигляді. Вирощують куркуму в Індії, Камбоджі, Шрі-Ланці, Індонезії, Китаї, Японії, на Філіппінах, островах Мадагаскар, Реюньйон, Гаїті та деяких інших країнах Карибського басейну та Африки. Куркума Довга - багаторічна рослина висотою 1...

Душица - душа блюда
Добавлено: 2010-04-20 01:53:11

Душица - душа блюда

Одно из наименований этого удивительного растения в переводе с греческого звучит как «горная отрада». Принято считать, что лучшие сорта душицы произрастают среди известковых скал, отсюда и название этой пряности.  Кулинарам она была хорошо известна ещё в античные времена, а древнеримский гурман Целиус Алициус детально описал её кулинарные свойства в составленном им перечне блюд, которые пользовались популярностью среди граждан...

Базилік - король приправ
Добавлено: 2010-04-14 00:02:24

Базилік - король приправ

Недаремно назва цієї пряності з грецької перекладається як «цар», «король». Справді, базилік додасть вашій страві вишуканого смаку та особливого аромату. Давні індуси називали його  священною рослиною. Інші назви базиліка –  волошки духмяні, рейган азербайджанський, реан вірменський. В античні часи вважалося, що часте вживання у їжу базиліка гарантує людині матеріальне процвітання, в той же час, люд...

Перець: відтінки червоного
Добавлено: 2010-04-08 15:34:18

Перець: відтінки червоного

Пряність, яка відома нам під назвою «червоний перець», виготовляють з висушеного плода тропічного куща Capsicum frutescens, який росте в Таїланді, Індії а також – у тропічній смузі Америки. До складу червоного перцю входить фенольне сполучення капсаціану, що робить пряність по-особливому пекучою на смак і надає їй гострий аромат. Після того, як плоди червоного перцю висушили на сонці, вони набувають різних відтінків червоного...

Три кольори перцю
Добавлено: 2010-04-07 01:00:21

Три кольори перцю

Раніше ми вже писали, що у давні часи перець вважався надзвичайно дорогою приправою, його використовували не лише у кулінарних та медичних цілях. Часто перець відігравав роль валюти. 1000 зерен чорного перцю хорошої якості важать точно 460 г. Саме тому в античні часи чорний перець використовувався в аптеці - для зважування товарів, що потребують високої точності. Чорний перець вважається універсальною пряністю, яку використовують  під ...

Коріандр та кінза: знайдіть 10 відмінностей
Добавлено: 2010-04-06 00:57:18

Коріандр та кінза: знайдіть 10 відмінностей

У перекладі з давньогрецької мови назва цієї рослини звучить як «клоп». Для того, щоб зрозуміти, чому, вам треба лише розтерти гілочку коріандру в долоні. Незважаючи на таку своєрідну славу, коріандрові вдалося стати однією з найбільш популярних приправ у світі. Не всі знають, що коріандр та кінза – це одна й та ж рослина. Коріандром назвивають корчиневе насіння рослини, а кінзою – цвіт. Кінза – це справжній майст...

Материалы 1 - 10 из 17
Следующие новости...
Рекламная сеть «Новости мира»
Загрузка...

Использование новостей опубликованных на сайтах компании «Новости мира», разрешено при условии размещения гиперссылки на сайт novostimira.com.ua

Условия использования новостей агентства "Интерфакс-Украина"

Сегодня в мире | Важные новости | Рекламная сеть «Новости мира» | Наши партнеры | Реклама в СМИ | Контакты

«Новости мира» для мобильных устройств